سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در بر دارد تا خزندههای گوگل بتوانند به راحتی این محتواها را ببینند و ایندکس کنند. همچنین سایت مپ به موتورهای جستجو میگویند که کدام محتواها از بقیه مهمتر است. در این صفحه ابتدا متوجه میشوید نقشه سایت چیست و سپس با انواع نقشه سایت آشنا میشوید و در نهایت با روش ساخت نقشه سایت XML و ثبت آن در سرچ کنسول آشنا میشوید.
در غیر اینصورت، گوگل هشدار میدهد که بروزرسانی تاریخها در صفحاتی که تغییر نیافتهاند میتواند به عنوان یک شیوه نامطلوب به نظر برسد. اما وقتی به گزارش سرچ کنسول نگاه میکنید، سایت شما تنها ۲۰۰۰ صفحه ایندکس شده دارد. با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفته شد، نحوه ساخت نقشه سایت و بهینهسازی آن برای سئو در ادامه آمده است. مسیر نقشه سایت را در فایل robots.txt قرار دهید، با اینکار موتور جستجو سریعتر آنرا پیدا می کند.
این نقشهها هرگاه که یک صفحه یا نوشته به سایتتان افزوده یا از آن حذف میشود، بهروزرسانی میشوند. اگر CMS شما به صورت پیشفرض این کار را نمیکند، معمولا افزونههایی هستند که نقشه سایتتان را برایتان ایجاد میکنند. این قسمت در واقع یک محفظه برای تمام URLهای موجود در نقشه است.
پس اگر یک سایت بسیار بزرگ با هزاران صفحه را اداره میکنید، گوگل توصیه میکند که نقشه سایت خود را به چند نقشه سایت کوچکتر بشکنید. فایده ایجاد نقشه سایت XML با استفاده از یوست سئو، این است که بطور اتوماتیک بروزرسانی میشود (sitemap داینامیک). هر نقشه سایت مپی باید از این استاندارد پیروی کند تا معتبر شود. ویژگیهای دیگری مانند اولویت و تغییر فرکانس هم وجود دارد، اما این ویژگیها تاثیری روی کار یا عملکرد نقشه سایت ندارند. آدرس فایل نقشه سایت شما اشتباه هست یا این که اجازه دسترسی عمومی رو ندادید.
- اگر روی علامت سوال گزینه نقشه سایت کلیک کنید قادر خواهید بود، سایت مپ یا سایت مپهای خود را ببینید و از صحت آن مطمئن شوید.
- مدتی هست که سرعت ایندکس مطالب سایتم تو گوگل خیلی کم شده.
- به صورت ریشهای XML فایلی است که حاوی همه فعالیتهای پشت صحنه بر روی وبسایت است.
- تا زمانی که لینک سازیسایتتان تکمیل نشده باشد و تعداد زیادی بک لینک نداشته باشید، گوگل زمان زیادی را برای یافتن تمام آن صفحات پشت سر میگذارد.
و این سایت مپ نسخهای از متن با نمای کلی site navigation میباشد. اگر پیام “Sitemap index processed successfully” را مشاهده کردید، نشاندهنده این است که موتور جستجوی گوگل با موفقیت نقشه سایت شمارا مورد کراولر قرار داده است. داشتن دو نقشه سایت ضرورتی نداره ولی مهم برای گوگل اون چیزی است که بهش معرفی میکنید از طریق اکانت وبمستر. نقشه سایت شما مناسب کاربران سایت است، نقشه سایت برای گوگل باید در فرمت XML مانند آنچه در مقاله معرفی کردیم ساخته شود. این فایل رو نیازی نیست که گوگل ایندکس کنه یا توی سایت مپ باشه. نقشه سایت رو با چی درست کردید؟ افزونه سئو وردپرس؟ بهتره که از نقشه سایت این افزونه استفاده نکنید و از xml-sitemap استفاده کنید.
آموزش فعال کردن نمایش خطا در وردپرس
همانند فرمت نقشه سایت استاندارد، فایل ایندکس نیز شامل تگهای الزامی و اختیاری است. در یک فایل ایندکس معتبر نیز کدهای XML با تگ آغازین استاندارد شروع میشود. این تگ با تگ “” دنبال خواهد شد که حاوی صفت “xmlns” است که طرح کلی XML فایل ایندکس را تعریف میکند. اگر از وردپرس استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از افزونه Yoast SEO برای خود نقشه سایت ایجاد کنید. به عبارت دیگر، اگر لینک سازی داخلی شما اصولی باشد، احتمالا شما به نقشه سایت نیاز ندارید و به سئو سایت شما آسیب نخواهد رسید، اما استفاده از نقشه سایت در هر شرایطی توصیه شده است.
اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید یک نقشه سایت با پلاگین Yoast SEO ایجاد کنید. برای سایت هایی که با زبان php یا asp.net نوشته شده اند، نیاز به برنامه نویسی است؛ اما برای سایت هایی که از سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس استفاده می کنند، نیاز به برنامه نویسی نیست. مورد چهارم میزان اهمیت صفحه در نقشه سایت شما را مشخص میکند. نقشه های سایت موجب می شوند که اگر محتوایی را ویرایش کنید، خزنده ها سریعتر متوجه این تغییر شوند. نقشه سایت به شما اجازه میدهد تا یک فایل متنی در سایت خود ایجاد کنید. در غیر این صورت، از سوی گوگل بهروزرسانی صفحاتی که محتوای آنها تغییری نکرده است میتواند بهعنوان یک تکنیک اسپم شناخته شود.
دوره رایگان طراحی سایت
در واقع این تگ، ابزاری برای اطلاع دادن به گوگل مبنی بر ایجاد تغییرات در صفحه است. منتها بایستی دقت داشته باشید که تنها در صورت ایجاد تغییر، دست به بروزرسانی مقدار این تگ کنید. در واقع در نقشه سایت تمام مقالات، صفحات و دستهبندیهایی که داخل وبسایت ما قرار گرفته، لیست شده است.
نمونه ای از نقشه سایت برای سیستم های مدیریت محتوا
زمانیکه شما یک نقشه سایت ایجاد میکنید، و مثلا آن را به ابزار وبمستر گوگل ارسال میکنید گوگل میتواند نقشه سایت شما را بررسی کند. اگرچه افراد معمولا گیج میشوند که چه زمانی از کدام نقشه سایت بهتر است استفاده کنند، این بستگی به هدف وبسایت شما دارد. یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو در چگونگی crawl گوگل (بررسی اطلاعات توسط رباتهای موتورهای جستجو) روی وبسایت است. همانطور که توضیح دادیم ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل امری ساده و آسان است. مخصوصا اگر سایت شما وردپرسی باشد و از افزونه سئو مناسب نظیر یوست سئو برای ایجاد آن استفاده کنید. علیرغم اهمیت نقشه سایت در سئو بایستی به خاطر داشته باشید که نقشه سایت یک فاکتور رتبه بندی نیست و ارتباطی به رتبه سایت در گوگلا ندارد.
وقتی که در سایت خود از URLهای داینامیک برای محتوای خود استفاده میکنید. تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به نوین می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد. مثلا من یک مطلب تازه ای در سایت قرار می دهم و سریع fetch می کنم . این مقاله به کوشش رامین محمودی، صفیه منتظری، حسین بابائی، مینا شهانی و دیگر اعضای تیم نوین تولید شده است.