برای اطلاع از وضعیت ایندکس شدن صفحات سایت مپ خود میتوانید به بخش Coverage کنسول گوگل بروید. به فولدر root سایتتان در هاست یا سرور بروید و فایل نقشه سایتی را که ساختهاید در آن آپلود کنید. این عمل، صفحه جدیدی را به سایت اضافه میکند که البته هیچ ایرادی ندارد. خیلی از سایتها این صفحه را دارند، کافی است در قسمت انتهایی URL مورد نظرتان عبارت /sitemap/ را تایپ کنید و اینتر بزنید. اگر از CMS مانند WordPress، Wix یا Blogger استفاده میکنید، احتمالاً CMS شما قبلاً نقشه را در اختیار موتورهای جستجو قرار داده است.
سوالات خود را میتوانید از طریق فرم نظرات برای ما ارسال کنید. سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو میگوید که دقیقاً چه صفحاتی و چه محتواهایی ایندکس شوند. به عبارت دیگر، گوگل میگوید که داشتن سایت مپ، ضروری نیست. اما اگر میخواهید از ایندکس شدن تمامی صفحات سایت خود اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که زحمات شما در باب سئو نتیجه بخش بوده، میتوانید سایت مپ بسازید. گوگل در صفحه راهنمایش برای سایت مپ، به صراحت گفته که اگر لینک دهی داخلی سایت کامل باشد، ربات های گوگل به احتمال زیاد تمامی صفحات سایت را پیدا میکنند و آن ها را ایندکس میکنند. با ابزار PowerMapper تنها یک گام تا ساخت سایت مپ فاصله دارید.
- این مورد نیاز به بررسی دقیق داره ممکنه که در دسترسی گوگل به نقشه سایت شما مشکلی وجود داشته باشه و فرضا این صفحه برای گوگل در دسترس نباشد.
- ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
- در صورتی که در زمینه آموزش سئو سوالی دارید میتوانید آن را در قسمت دیدگاهها مطرح کنید تا کارشناسان نوین، به شما پاسخ دهند.
- در صورتی که نقشه سایتتان از یکی از این دو مورد بزرگتر شود، باید با دسته بندی مطالب در نقشههای مختلف سایت هریک را بصورت جدا در موتورهای جستجو ثبت کنید.
ایراد استفاده از این گونه سایت مپ ها در داینامیک نبودن آنها است. یعنی اینکه هر بارکه بخواهید یک صفحه را به سایت خود اضافه کنید باید یک سایت مپ جدید دانلود و جایگزین سایت مپ قبلی کنید. حتی میتوان با استفاده از JSON-LD و اسکیما مارک آپ ImageObject اطلاعات بیشتری از تصاویر را نسبت به نقشه سایت در اختیار موتورهای جستجو قرار داد. به همین دلیل ساخت نقشه سایت تصاویر برای بسیاری از وب سایت ها ضروری نیست. درج نقشه سایت تصاویر در برخی وب سایت ها چیزی جز هدر دادن Crawl Budget نیست.
آموزش گام به گام سئو
نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل با پسوند XML است که تمام محتواهای مهم روی یک سایت را فهرست میکند و نحوه ارتباط صفحات مختلف را نمایش میدهد. هر صفحه یا فایلی که میخواهید در گوگل نمایش داده شود باید در این نقشه سایت قرار داده شود. به عنوان صاحب یک سایت، مطلوب شما این است که گوگل همه صفحات شما را ببیند و فهرست کند. اما گاهی برخی صفحات هیچگونه لینک داخلی ندارند و این مساله منجر به دشوار شدن پیدا کردن صفحات برای ربات خزنده گوگل میشود.
نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟
لینکهای زیر ساخت نقشه سایت را برای شما بسیار آسان میکنند، البته اگر از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا برای سایت خود استفاده میکنید افزونههای مناسبی در اختیار خواهید داشت. اگر سایت شما بیش از 5000 صفحه دارد یا سایز فایل نقشه سایت شما بیش از 10 مگابایت است، استفاده از چند فایل نقشه سایت ضرورت می یابد. البته میتوانید با استفاده از gzip حجم فایل و پهنای باند مورد نیاز را کاهش دهید ولی مطمئن شوید که سایز فایل نقشه سایت شما بعد از فشرده سازی کمتر از 10 مگابایت باشد.
اجازه ندهید نقشه سایت شما بیش از حد بزرگ شود.
سایت مپ لیستی از کلیه آدرس های اینترنتی (url های سایت) موجود در سایت شما است که اطلاعاتی در مورد آنها وجود دارد. کاری که یک نقشه سایت انجام می دهد این است که ارتباط بین مطالب شما را به موتورهای جستجو میدهد و کار را برای موتور جستجو آسانتر میکند. خوشبختانه، نیازی به دانش خاصی ندارید تا یک سایت مپ حرفه ای بسازید. همانطور که در بخش قبل گفتیم در صورتی که تمام صفحات سایت شما در سایت مپ موجود باشند، گوگل بهتر میتواند محتواهای وب سایت شما را کشف کرده و آنها را ایندکس کند. این اطلاعات داخل این فایل میتواند شامل گزینههای منو اصلی سایت و همچنین لینکهای موجود در صفحات باشند.
برای این منظور به بخش Additional Pages بروید و آن را فعال کنید. در این قسمت قادرید که هر صفحه سفارشی را در سایت مپ خود بگنجانید. اما همه افراد لزوماً با گنجاندن سایت مپ در فایل robots.txt موافق نیستند. اما اگر نظر موفقترین سایتها و کسب و کارها را خواسته باشید، بد نیست اضافه کردن سایت مپ به robots.txt را حتماً در دستور کار خود قرار دهید. جاب تیم یک پلتفرم خلاقانه جهت برند سازی شخصی و کسب درآمد از طریق تولید محتوای تخصصی و با کیفیت است.
فکر میکنم 50 هزارتا URL مختلف، مشکلی در ثبت سایت مپ ایجاد نمیکنه تا جایی که خاطر دارم امکان ثبت بیش از 50 هزار آدرس تو سایت مپ هم وجود نداره. سایت هایی که معمولا تعداد صفحات زیادی دارند (برای مثال 100 هزار صفحه به بالا) برای خودشون چندتا سایت مپ ایجاد میکنند و در نهایت هم توی تمام این سایت مپ ها رو داخل یک سایت مپ مادر تعریف میکنند. شما میتونید این سایت مپ رو به فایل robots.txt معرفی کنید.