برنامه نویسان از این قابلیت زمانی استفاده می کنند که بخواهند ایندکس شدن قسمت های مختلف سایت را در اختیار مالک سایت قرار دهند. یعنی با این روش شما به عنوان مالک یک سایت میتوانید تصمیم بگیرید که آیا مایل هستید صفحه ایجاد شده در گوگل ایندکس شود یا خیر. مهمترین ویژگی سایت مپ های تولید شده با این روش،قابلیت ویرایش بالا میباشد.
- پیشنهاد میکنم از افزونه google xml sitemaps استفاده کنید زیرا علاوه بر تولید نقشه سایت استاندارد به شما اجازه میدهد درجه اهمیت هر نوع از صفحات را نیز برای گوگل مشخص کنید.
- هر زمانی که محتوای جدیدی در سایت منتشر کنید، پینگ به موتورهای جستجو ارسال می شود تا موتورهای جستجو از تغییرات در نقشه سایت مطلع شوند.
- لینکهای زیر ساخت نقشه سایت را برای شما بسیار آسان میکنند، البته اگر از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا برای سایت خود استفاده میکنید افزونههای مناسبی در اختیار خواهید داشت.
- حجم موردنظر برای این سایت مپ ها نبایستی بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد که این حجم برابر تعداد ۵۰۰۰ لینک یا آدرس است.
اگر فایل شما فقط URL شاملهای صفحه وب است، میتوانید یک فایل متنی ساده که حاوی یک URL در هر خط است را به عنوان نقشه سایت خود به گوگل معرفی کنید. در واقع همه فرمتها یک نقشه سایت را به 50 مگابایت (غیر فشرده) و URL محدود میکنند. پس فایل شما بزرگتر است و یا URL های بیشتری دارید، باید لیست خود را به نقشههای سایتهای متعدد تقسیم کنید که در ادامه به این موضوع میپردازیم.
برای معرفی سایت مپ به گوگل وارد حساب کاربری خود در کنسول جستجوی گوگل شوید. یا ممکن است یک سایت تجارت الکترونیک با پنج میلیون صفحه داشته باشید. اگر لینکسازی داخلی را عالی انجام ندهید و تعداد بسیار زیادی لینک خارجی نداشته باشید، گوگل برای یافتن تمام آن صفحات با مشکل مواجه خواهد شد. اینجاست که داشتن یک نقشه برای سایت بسیار مفید خواهد بود.
روش های خاص ایجاد سایت مپ
این ابزار یک فایل XML به عنوان نقشه سایت از سایت شما استخراج می کند. مزیت اصلی استفاده از Yoast برای ایجاد نقشه سایت XML این است که به صورت خودکار آپدیت می شود (نقشه سایت پویا). پس از آن شما باید آدرس سایت مپ خودتان را در کادری که مشخص کرده ایم، وارد کنید و گزینه SUBMIT را انتخاب کنید. پس بهتر است ابتدا سایتتان را به سرچ کنسول متصل کنید و پس از فعال سازی آن، از قسمت INDEX گزینه Sitemap را انتخاب کنید (در قسمت سمت چپ صفحه می توانید این گزینه ها را پیدا کنید). در مرحله بعدی، توضیحات بیشتری به شما نشان داده می شود که از طریق این قسمت می توانید صفحات را به صورت دستی هم به نقشه سایت خودتان اضافه کنید.
نحوه راه اندازی سایت مپ
در مورد این راه حل با توسعهدهندگان یا مدیر سرور خود صحبت کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از وب سایتهای رایگان یا با استفاده از افزونههایی مثل یواست سئو که مخصوص سایتهای وردپرسی است، آن را ایجاد کنید. در دومین مرحله از آموزش ساخت سایت مپ باید از طریق سرچ کنسول آن را ثبت کنید. در این مرحله از صفحه سرچ کنسول خود قسمت sitemap را انتخاب کنید. مزیتی که افزونه yoast دارد، این است که به صورت پیش فرض نقشه های مختلفی را برای انواع محتواها ایجاد می کند. برای مثال بلاگ ها، صفحات نویسنده ها و دسته ها جزو مواردی هستند که یوست در زمان ایجاد نقشه سایت، آن ها را ایجاد می کند.
هیچ تضمینی وجود ندارد که با ساخت نقشه سایت XML صفحات شما بهتر ایندکس شوند، ولی با داشتن نقشه سایت یا سایت مپ شانس بیشتری خواهید داشت. صفحات سایت روی نقشه سایت اگر تا اینجا همه چیز خوب پیش رفته است، بعد از ساخت نقشه سایت وقت معرفی آن به گوگل است. من یک سایت فروشگاهی دارم و متاسفانه در هاستینگ مشکلاتی بوجود اومد و سایت من خوابید و بک آپ و چیزی تحوی من ندادند. بعد از دو هفته دوباره به بالا آوردن سایت کردم و الان از ۲۷۴ صفحه ای که url ها در سایت مپ محصولات هست ۳۰ تای اون رو شناخته و بقیه رو ایندکس نکرده و این برای من جای سوال هست.
البته موارد خاص اندکی وجود دارند که داشتن یک نقشه سایت در آن موارد واقعا سودمند است. ابزارهای دیگری ازجمله Google Sitemap Validator و XChecker که کار مشابه xml-sitemaps را انجام میدهند نیز وجود دارند که بسیار مفید هستند. با پرداخت هزینه برای ارتقای سایت XML-sitemaps.com میتوانید امکانات بسیار بیشتری دریافت کنید تا بهصورت حرفهای از امکانات این سایت استفاده کنید.
شاید بخشی که مشاهده میکنید برای قرارگرفتن یک سری از صفحات در نقشه سایت طراحی شده است. این صفحات معمولا شانسی برای کسب جایگاه در نتایج جستجو ندارند و کمکی به سئو سایت شما نخواهند کرد. همچنین میتوانید با استفاده از تگ noindex آنها را از دسترس گوگل خارج کنید. توجه کنید که همین دکمه علاوه بر بررسی برای معرفی نقشه سایت به گوگل نیز استفاده میشود، علاوه براین شما میتوانید با قرار دادن کد زیر در فایل robots.txt خود نقشه سایت را به گوگل معرفی کنید. گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند.