پس این بخش با هدف دسترسی سریع کاربران به اخبار فوری درست شد. برای نقشههای سایت با کمتر از 100 URL، میتوانید به صورت دستی یک نقشه ایجاد کنید. البته بهتر است بعد از ساخت، فایل ایجاد شده را بررسی کنید تا از صحت کارکرد آن اطمینان داشته باشید. برخی از متخصصان سئو عقیده دارند که استفاده از نقشه سایت تنها برای سایت های بزرگ ضروری است. البته بحث سایت مپ بسیار گسترده است و پیچیدگی های خاص خود را دارد. در اینجا سعی بر این است که بصورت خلاصه کارکرد آن را برای شما مطرح کنیم.
- در واقع در نقشه سایت تمام مقالات، صفحات و دستهبندیهایی که داخل وبسایت ما قرار گرفته، لیست شده است.
- نقشه سایت XML با هدف براورده کردن نیازهای موتورهای جستجو ایجاد شده است.
- در اینجا ما میخواهیم سایت مپ XML بسازیم بنابراین گزینه Create XML Sitemap را انتخاب میکنیم.
- در ساده ترین تعریف نقشه سایت(Sitemap / سایت مپ) یک فایل متنی ساده یا XML است که در روت وب سایت تان قرار می گیرد، این فایل حاوی آدرس صفحاتی است که توسط اسپایدر موتور جستجو کرال و ایندکس می شود.
- البته شما می توانید با دنبال کردن ساختار کد، نقشه سایت XML را به صورت دستی نیز نقشه سایت ایجاد کنید.
اما اگر هنوز هم سؤالی در این مورد برای شما وجود دارد، میتوانید در قسمت کامنت ها آن را منتشر کرده و تا کمتر از 24 ساعت جواب کارشناسانه سؤال خود را دریافت کنید. ببینید علاوه بر استفاده از ابزار آنلاین xml-sitemaps، در سایت های جوملایی شما میتوانید از افزونه های مخصوص استفاده کنید. این افزونه ها دقیقا مشابه افزونه های وردپرسی روی سایت شما نصب میشوند و به طور خودکار نقشه سایت را برای تان میسازند. به این ترتیب بدون نیاز به زحمت اضافه صاحب نقشه سایت خودکاری میشوید که خودش هم بروزرسانی شده و نیاز نیست صفحات جدید را به آن اضافه کنید. همینطور وجود آن باعث میشود تا تغییراتی که در قسمت های مختلف سایت خود ایجاد میکنید، سریعتر به گوگل اطلاع داده شود.
این محتوا توسط رباتهای گوگل ایندکس میشود و موتورهای جستجو میتوانند تشخیص دهند که کدام محتوا از بقیه ارزش بیشتری دارد. در نهایت در وب سایتتان می توانید چندین فایل نقشه سایت را در یک فایل نقشه سایت قرار هید که اغلب نام نقشه فایل اصلی sitemap-index.xml قرار داده می شود. سپس گزینه Add a new sitemap را انتخاب کنید تا بتوانید یک آدرس جدید برای نقشه سایت خود به گوگل معرفی کنید.
نقشه سایت تصاویر XML
یکی از راهحلها میتواند جداسازی قسمتهای مختلف سایت و ایجاد نقشه سایت XML جداگانه برای هر قسمت باشد. در این مقاله آموزشی سئو 13 راهکار برای بهینه سازی نقشه سایت آمده است. با انجام این راهکارها می توانید سئو سایت خود را بهبود دهید.
در هنگام تغییرات کلی، نقشه سایت را بروزرسانی کنید.
برای شروع به تنظیمات پلاگین یواست بروید و نقشه سایت را غیر فعال کنید. این روش در بیشتر موارد مشکل ارور 404 نقشه سایت را رفع می کند. با توجه به اینکه ساخت XML Sitemap کار سختی نیست، پیشنهاد میکنم از ابتدا یک نقشه سایت XML ایجاد نمایید. ساخت اون به مراتب ساده تر از یافتن ابزاری برای تبدیل اونها به همدیگست. این گونه می توانیم دسته ای از مطالب سایت را که دارای مشکل ایندکس است را شناسایی نماییم.
نقشه سایت تصاویر
در این تب، همان گونه که در تصویر بالا نیز مشاهده میکنید، با آپشن های مختلفی روبهرو میشوید. اطمینان حاصل کنید که این گزینه در حالت «روشن» قرار دارد و سپس تنظیمات تغییر یافته را ذخیره کنید. حالا دیگر سایت مپ وبسایت شما توسط این افزونه به صورت خودکار تهیه میشود. با کلیک بر روی علامت سوال کنار این گزینه، میتوانید آدرس ذخیره شدن سایت مپ سایت خود را ببینید. افزونه یوست معمولاً به شکل خودکار این فایل را در روت دایرکتوری سایت شما آپلود میکند تا به راحتی بتواند در اختیار ربات های گوگل و دیگر موتورهای جست و جو قرار بگیرد.
بعد از این مورد لینک سازی برای سایت شما در سایت های همکار یا دیگر سایت ها و شبکه های اجتماعی میباشد. سایت مپ XML لیستی از صفحات مهم وب سایت را برای موتورهای جستجو آماده می کند. نقشه سایت XML که مخفف Extensible Markup Language است، برای نشان دادن محتویات و صفحات سایت به خزندگان موتورهای جستجو بهکار میرود؛ پس در نتیجه کاربران این فایل را نمیبینند. همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، با استفاده از افزونه یوست سئو میتوانید برای سایت خود سایت مپ بسازید.